Over Paulies

Coaching Paulies

Als kind genoot ik van de prachtige wandelingen die ik met mijn ouders maakte in Nederland en de bergen in het buitenland. Deze wandelingen inspireerden mij om ook met mijn man en onze kinderen veel te wandelen. Tijdens het wandelen voel ik mij vrij en ervaar ik altijd veel ruimte voor reflectie. Tijdens één van mijn wandelingen kwam het besef dat ik dit gevoel met meer mensen wilde kunnen delen. In mijn werk als praktijkopleider had ik veel (jong) professionals mogen coachen, wat als ik dat coachen nou eens al wandelend in de natuur zou kunnen gaan doen? Het idee om als wandelcoach te gaan werken en de wandelcoachopleiding te gaan volgen was geboren.

Ik ben echt geïnteresseerd in wat jij mij te vertellen hebt en voel goed aan waar jij wel en niet behoefte aan hebt. Door jou de juiste vragen te stellen én gebruik te maken van de natuur om ons heen worden jouw wensen zichtbaar en moedig ik je aan om op pad te gaan en stappen te zetten. Wandelcoaching klinkt voor sommigen wellicht zweverig, maar je zal merken dat ik met beide benen op de grond sta en het zo concreet mogelijk voor jou zal houden. Jouw zoektocht is voor mij niet vreemd, ook ik ben zoekende geweest in mijn loopbaan. Dit heeft er voor mij toe geleid dat ik naast mijn werk als wandelcoach studeer aan de PABO van de HAN.

Als je mij zou kennen dan zou je weten dat ik door mijn voorliefde voor Noorwegen een aardig woordje Noors spreek. Dat ik het liefst met mijn tentje in de rugzak door een prachtig landschap zwerf en de dag afsluit bij een verwarmend kampvuur. Mijn guilty pleasure is om heerlijk op de bank te breien aan een warme trui. Via Oxfam Novib heb ik ooit meegedaan aan de Trailwalker, een 100 km lange wandeltocht af te leggen binnen 30 uur. Maar wees niet bang, tijdens de wandelcoaching wandelen we maar een klein stukje. Het gaat uiteraard om jouw pad en in jouw tempo.

Ik heb met succes de CRKBO-geregistreerde Wandelcoach Opleiding van Het Coach Bureau afgerond.

Paulies Coffeng-te Ronde